Szerző: +

Facebook feltörése egyszerűen

Facebook code generator

Facebook code generator

Titokzatos és izgalmas kérdés a Facebook hozzáférésünk biztonsága.  Magukat (valótlanul) Facebook fiók feltörésére alkalmasnak ígérő szoftverek tömegeibe botlunk amint érdeklődni kezdünk a téma iránt. Ezek a fizetős, gombnyomásra működő alkalmazások viszont soha nem működnek. Első kellemetlen netes vásárlási élményeit szerezheti meg, aki mégis hinni próbál benne és csak a legjobb eset az, hogy  működésképtelen a program. Rosszabb esetben akár a saját fiókunktól, bankkártya és egyéb adatainktól is megszabadíthat minket. Minden lehetséges jelszó kipróbálására nincs lehetőség, mert néhány kísérlet után már nem enged tovább próbálkozni minket, vagy a hacker programunkat.

Hogyan lehet Facebook jelszót feltörni?

Attól függ, hogy mit értünk feltörés alatt. Facebook szerver feltörésére gyakorlatilag nulla, email cím és jelszó megszerzésére ugyanakkor számtalan lehetőségünk van. Ezek közül az öt leggyakoribbat, és az azok elleni védekezési lehetőségeket fogom bemutatni. Ezek a módszerek nem kizrólag Facebook hozzáférés megszerzésére alkalmasak, hanem ahhoz hasonlóan netbank kód vagy bármilyen más érzékeny adat megszerzésére is. Az ellenük való legjobb védekezés a megfelelő elővigyázatosság.

A módszerek bemutatása kizárólag az ellenük való védekezést segíti. A velük való visszaélés nemcsak erkölcsileg, de jogilag is megkérdőjelezhető, annak bizonyítása rutinmunka. Azaz tuti, hogy lebuksz!

 

Oltás Facebook fiók feltörés ellen

Jelszavaink megszerzésének alapja leggyakrabban valamilyen általunk elkövetett elővigyázatlan mozdulat. Egy ismerősnek tűnő meghívó, amire rákattintottunk, Ingyenesen letöltött futtatható DVD film. Regisztráció egy új, látványos szolgáltatásra. Leginkább ilyen és ehhez hasonló esetekben fosztjuk meg magunkat önállóságunktól és leszünk egy gonosz hacker virtuális zombi rabszolgája, aki egész nap csak bosszantó meghívókkal és meztelen képeinek ígéretével teszi próbára barátai türelmét és elővigyázatosságát, azaz az Ő titkainkat is…

Vírusírtó Facebookra?

Figyelmünket nem helyettesíthetjük vírusírtó programmal, mert a hozzáférések megszerzése többnyire arra épül, hogy azt saját magunk adjuk ki a gonosz hekkernek. Bármilyen alkalmazás telepítése, ismeretlen oldal megnyitása, program futtatása vagy email megnyitása lehetővé teheti, hogy adatainkhoz hozzáférjenek.

Nehezíthetjük a fiókunkhoz való hozzáférést két szintű azonosítás használatával. Ennek lényege, hogy minden belépés alkalmával kapunk egy egyszerhasználatos kódot is a telefonunkra sms-ben vagy a hivatalos alkalmazás Kód generatorában. Belépésre így azokon az eszközökön, amelyeken nem jelöltük be a Maradjon bejelentkezve jelölőnégyzetet kizárólag mobiltelefonunk birtokában van lehetőségünk. Amennyiben bármilyen okból nem férünk hozzá, akkor használhatjuk a két szintű azonosítás beállításakor kapott mesterkódok valamelyikét, megkérhetjük bizalmi kapcsolatunkat vagy alternatív telefonszám segítségével is bejuthatunk fiókunkba. Beállításait a Biztonsági beállítások oldalon állíthatja.


Biztonsági beállítások

Biztonsági beállítások

Milyen jelszót válasszak?

Elsősorban egyedit. Amikor mindenhol ugyan azt az email címet és felhasználónevet használjuk, akkor csak idő kérdése, hogy mikor él vissza valaki postafiókunkkal és minden ismerősünk email címével. Elég ha csak megpróbál belépni az általunk megadott email cím és jelszó párossal a levelezőrendszerünkbe.

Ne legyen ezen kívül hozzánk kapcsolható évszám, születési hely vagy bármilyen hasonló információ a jelszavunk. Ne írjuk le és tartalmazzon kis- és nagybetűk mellett speciális karaktereket is.

Biztonságos jelszó tárolás

Monitorra ragasztott cetlik vagy Asztalra kihelyezett szöveges fájlok helyett legjobb, hogyha megjegyezzük kódjainkat. Félrevezető megoldás a böngészőben való mentésük. Első ránézésre nem láthatja bárki, aki rápillant a számítógépünkre, de néhány kattintást követően már böngészheti is mentett jelszavainkat.

Firefoxban például az Eszközök menu -> Oldal adatai menüpont Biztonság aloldalán a Mentett jelszavak gombra kattintva.

Mik azok a kapu vagy kamu facebook oldalak?

Kamu Facebook oldal lehet egy ismeretlen személyről letöltött fényképekkel és valótlan adatokkal létrehozott (ál)felhasználó. Ők az unatkozó, magányos tini bombázók és bulvármédia sztárok, akik a népszerű közösségi oldalakon kötnek új barátságokat, jellemzően kezdeményezve is azt.

Kódot vagy személyes adatot akkor se küldjünk senkinek, hogyha Bill Gates személyesen kéri, mert el szeretne utalni nekünk 15 millió dollárt. 3 hét bizalmas és megindító chatelés után se.

Adathalász weboldalak

Eredetire megtévesztően hasonló, működésében teljesen normálisnak tűnő oldal, ahol semi jele annak, hogy valami nincs rendben. Az oldal fölötti címsorban ellenőrizhetjük, hogy valóban azt az oldalt nyitottuk meg, amelyiket szerettük volna. Ha nem a szokásos www.facebook.com domainnevet látjuk ott, akkor inkább kerüljük a belépést.

Nézze meg és valótlan adatokat beírva próbálja ki, hogy milyen egyszerű az egész! Töltse le és győződjön meg róla a saját szemével működés közben, kockázat nélkül!

 

Nézzen meg egy biztonságos adathalász oldalt!Lehetőség Source

Ismeretlen eszközök

Ismeretlen számítógépeken, mobileszközökön bármilyen program futhat a nélkül, hogy bármilyen látható nyoma lenne. Jelszavunk így akkor is támadóinkhoz kerül, hogyha ezen kívül minden óvintézkedést megtettünk és biztosan a hivatalos oldalról jelentkeztünk be. Azt ugyanis már a küldés előtt, közvetlenül beírás után megszerzi. Utána már hiába titkosítjuk és küldjük a megfelelő oldalról el azt.

Ilyen eszköz a Refog, amit bárki szabadon kipróbálhat. Telepítés után az általunk beállított kombináció lenyomása után azonnal láthatunk mindent, ami a gépünkön történt.

Ismeretlen hálózatok

Ismeretlen vagy titkosítatlan hálózatokon minden kommunikáció nyilvános, azaz bárki hozzáférhet az általunk küldött adatokhoz. Védelmet nyújt adataink számára, hogyha beállítjk, hogy kizárólag https, azaz biztonságos kapcsolaton keresztül érhessük el fiókunkat. Ilyenkor automatikusan titkosítja az oldal belépéskor megadott email címünket és jelszavunkat, így nyilvános hálózaton csak annak kódolt, nem azonosítható változatához férhetnek hozzá.

Kapcsolatunkat a zöld háttéren megjelenő lakat ikonra kattintva ellenőrizhetjük a legtöbb böngészőben. Ennek ellenére biztonságos kapcsolat használata mellett is kerüljük a kódolatlan hálózatokat.

Lopták már el a jelszavad? Like-old a cikket ha nem vagy írd meg nekünk hogyan ha igen!